18 Ocak 2017 Çarşamba

Vejetaryen Pizza Hamuru Tarifi

İtalya'da başlayıp topraklarımıza kadar gelen bir lezzettir pizza,yediden yetmişe hitap eden bu tat kişilerin damak tadına göre de çeşitlilik gösterir.Özellikle çocuklar için vazgeçilemez bir fast food türü sayılabilir,hele bir de yanında patates kızartması da varsa sofraya kendileri gelir.Pizza çeşitleri arasında rağbet gören vejetaryen pizza hamuru ile çocuklara da sebzeyi sevdirebileceğiniz bir seçenek.Et ve et grubu tüketmemeyi tercih eden yetişkinler içinse ideal bir lezzettir.Et sevmeyen yetişkinler için tasarlansa da çocuklar içinde sağlıklı bir yemektir.

Vejetaryen Pizza Hamuru İçin Malzemeler
  • Çay bardağının ¼ ü kadar kuru maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ·Yeteri kadar un
Üzeri İçin
  • 200 gram ıspanak
  • 150 gram mantar
  • 100 gram haşlanmış brokoli
  • 100-150 gram haşlanmış mısır
  • Dilinmiş zeytin
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet etli kırmızı biber
  • Kaşar peyniri rendesi
Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik
  • Yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
Vejetaryen Pizza Hamuru Yapımı
İşe hamurumuzu hazırlayarak başlayalım, mayayı karıştırma kabına koyalım ve üzerine şeker ile suyu ilave edelim ve bir bardak sıcağa yakın ılık su ile karıştıralım. Köpüren mayamızı dinlendirmek için kabımızın üzerini streç film ile sıkıca sararak sıcaklık alabileceği yerde yarım saat dinlendirelim. Mayamız kabarırken ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları küçük küçük doğrayalım, aynı şekilde mantar, brokoli, domates ve biberleri de minik parçalar olarak hazırlayalım. Bu sırada kabaran mayamızla hamuru yoğuralım mayanın üzerine biraz daha tuz ile beraber sütümüzü ilave edelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım, yedire yedire ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.Hamurumuz kıvama gelince tekrar üzerini örterek sıcak ortamda on beş dakika dinlendirelim, şimdi de sosumuzu hazırlayım salçamızı kabımıza alıp tuz, kekik, sıvı yağ ve ezilmiş yada rendelenmiş sarımsağımızı ekleyerek karıştıralım üstlerine suyu da ilave ederek sosumuza biraz sulu bir kıvam verelim. Hamurumuz dinlendikten sonra tepsimize yağlı kağıt sererek hamurumuzu yuvarlak bir şekil vererek ve hamurunu ince tutarak yerleştirelim üzerine sosumuzu eşit ve bol bir şekilde sürelim ve doğradığımız malzemelerimizi ve zeytinlerimiz keyfinize göre yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında 20 ila 25 dakika pişirildikten sonra fırından çıkarılmadan kaşar peynirlerini serpelim ve bir kaç dakika fırının sıcağı ile erimelerini sağlayalım. Sıcak olarak dilimler halinde servis ediniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder