18 Ocak 2017 Çarşamba

Tavada Pizza Hamuru Tarifi

İtalyan yemek kültürün temel taşı pizza ülkemiz sınırları içerisinde oldukça beğeni toplamıştır.Hatta o kadar benimsenmiştir ki ev usulü pizzalar,farklı pişirme yöntemi ile pizzalar geliştirilmiştir.Tavada pizza hamuru ev hanımlarının pratik lezzetleri arasında yer almayı başarmıştır.Elbette yapılması gereken bir ön hazırlık olarak hamuru mayalanması vardır.Mayalı hamur pizzalar için özellikle evde yapılan pizzalar için vazgeçilmezdir,hazır olarak almaktansa evdekiler malzemeler ile gözü göre göre evde yapmak titiz anneler için en uygunudur.

Pizza Hamuru İçin Malzemeler
  • Bir paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  3 su bardağı sıcağa yakın ılık su
Üzeri İçin Malzemeler
  • Sucuk
  • Sosis
  • Salam
  • Dilim zeytin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Sos Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı dolusu ile salça
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Az miktarda su
Tavada Pizza Hamuru Yapımı
Hamur için mayamızı hazırlayalım,paket mayamızı yoğurma kabımıza boşaltalım ve şeker ile tuzu da ilave ettikten sonra bir bardak ılık suyumuzla birlikte hepsini karıştıralım ve kabın ağzına streç film sararak sıcaklık alabileceği bir yerde bekletelim.Mayamız hazır olana kadar sucuk, sosis ve salamlarımızı fazla küçültmeden doğrayalım ve hazır hale getirelim.Sonrasında derin bir kasede salçamızı ve eritilmiş tereyağımız ezdirerek karıştıralım birbiriyle özdeşleşen tereyağı ve salçaya kekik,karabiber ve tuzu ekleyerek az miktardaki suyumuzu da ilave edelim, biraz sulu bir sos yapalım tava da hamurun kuruma ihtimalini düşünerek.Mayamız bu sırada yeterince kabarınca kalan iki bardak ılık suyu ve unu ekleyip yoğurmaya başlayalım,merdane ile açılabilecek kıvama gelince tezgahın üzerinde tavanızın büyüklüğü kadar açın özellikle hamurun ince olmasına özen gösterin.Diğer tarafta kısık ateşte tavanızı yağlayıp kızdırmaya bırakın hafifçe de un sepeleyin ki pizzamız yapışmasın.Yeteri kadar ısınan tavaya hamurumuzu yerleştirin üzerine taşmayacak şekilde sosumuzdan sürelim ve malzemelerimizi yerleştirelim en üst kısmını da kaşar rendesini ekledikten sonra tavanın kapağını kapatalım.Hamurun renginden ve malzemelerin durumundan piştiği anlaşılacağı üzere tavadan alıp servis tabağına ekliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder